Un projecte amb ànima
Fa molt de temps que sabem fer bons formatges. Portem dècades que vivim del territori. Però un bon dia vàrem sentir que amb això no en fèiem prou, que necessitàvem anar més enllà. D’una banda, la nostra curiositat ens convidava a innovar i, per un altre, el nostre saber fer ens empenyia a una tornada als orígens.
Som en Pere Rovira i la Carlota Lacasa. El Brunat neix de la confluència entre l'ambició d'aconseguir un formatge exclusiu, completament nou i inaudit i el respecte pels processos tradicionals i per la naturalesa. Trobar aquest punt d'intersecció no va ser fàcil, de fet, va ser tot un risc: cal tenir en compte l'escassa producció lletera de les vaques Brunes i la implicació que exigeix la fabricació com es feia antany.
Però resulta que a vegades les coses surten encara millor de l'esperat. Segurament la il·lusió, l'esforç i l'afecte són essencials. I també la sort deu sumar.
El cas és que avui hem complert un somni anomenat Brunat i no només vivim del territori, sinó que vivim el territori.