El Brunat: el Formatge
La Bruna dels Pirineus produeix una quantitat de llet molt inferior al de la vaca Frisona o altres races de producció lletera. Però, com passa en gairebé tots els àmbits, “menys és més” o “en el pot petit hi ha la bona confitura”.
Amb el Brunat hem apostat per la qualitat enlloc de la quantitat en pro d’aconseguir un formatge exclusiu. I ho hem aconseguit.
Es tracta d'un formatge de pasta premsada i supergustós. Ho intuireu ja abans de provar-ho, perquè fa olor de territori, als camps i a les contrades dels nostres voltants. En boca sembla a priori suau, però va guanyant en intensitat i, sobretot, com el bon vi, ens deixa un retrogust que té persistència. I… parlant de vins! Malgrat que marida perfectament tant amb blanc com amb negre (que sigui l'època de l'any la que us decanti per l’un o per l’altre) us aconsellem tastar-lo almenys la primera vegada: el sabors complexos de formatges com el Brunat poden ser més exquisits quan no es combinen amb altres aliments o begudes que podrien emmascarar o alterar el seu perfil gustatiu.
Finalment, ens agradaria esmentar-vos la il·lusió que hem posat en aquest projecte: no sabem quin gust té l’amor per la feina ben feta, però segur que li aporta molt i molt.