Segell Brunat

El Brunat: el Formatge

La Bruna dels Pirineus produeix una quantitat de llet molt inferior al de la vaca Frisona o altres races de producció lletera. Però, com passa en gairebé tots els àmbits, “menys és més” o “en el pot petit hi ha la bona confitura”. 


Es tracta d’un formatge de pagès i de muntanya elaborat amb llet pasteuritzada i que correspon a la categoria de formatges del tipus “tomme”, de quallada enzimàtica i pasta premsada. L’escorça és de color gris amb tocs marronosos. L’aspecte interior és de color groc pàl·lid amb ulls irregulars. Desprèn una olor agradable de florit noble, dolça, fresca, làctica, d’aromes delicats i subtils. La textura de la pasta és flexible, mantegosa, fonent en boca. De gust dolcenc, amb notes d’avellana i tocs vegetals. D’intensitat moderada i post gust agradable. L’envelliment li aportarà caràcter i rusticitat.
 
Talleu sempre el formatge amb un ganivet adequat. Podeu incorporar-lo a la cuina, en plats que requereixin un formatge que fongui bé.

Acompanyeu-lo amb un vi de garnatxa blanca lleugerament envellit.

Finalment, ens agradaria esmentar-vos la il·lusió que hem posat en aquest projecte: no sabem quin gust té l’amor per la feina ben feta, però segur que li aporta molt i molt.